A més de la tradicional Mostra de llibres i presentacions, conferències, debats, trobades de col·lectius i editorials alternatives completaran un programa més que interessant i que, com a novetat, també obre les portes a la 1a Mostreta del llibre i la música infantil.

PROGRAMA :

Dijous 10 d’abril
 :: 19:00h

Presentació del llibre : El caso Scala. Terrorismo de estado y algo más.
El 15 de gener de 1978, a les 13.15h, un incendi de grans dimensions destrueix la sala d’espectacles Scala de Barcelona, provocant la mort a quatre treballadors. En 48 hores son localitzats els presumptes autors de l’atemptat per part de la policia, identificats entre els 10000 manifestants que acabaven de participar en la manifestació convocada per la CNT contra els pactes de la Moncloa… Xavier Cañadas, militant de la CNT en aquells moments, va ser una de les cinc persones encausades i condemnades per l’anomenat «cas Scala»…
A càrrec de l’autor : Xavier Cañadas Gascón.
Editorial Virus
Lloc : llibreria Sahiri

Divendres 11 d’abril
 :: 19:30h

Conferència :
El espacio político de la anarquia.
Metge i Psicoanalista . Antic membre de la Fora Argentina. Redactor de la «Protesta», _ Actualment membre de la CNT francesa.
Autor : Eduardo Colombo
Lloc : Col·legi Major Rector Peset.

Dimarts 15 d’abril
 :: 19:00h

Presentació del llibre : Gli Arditi del popolo
Autor:Andrea Staid
Edita : La Rivolta. Centre Sociale Toricelli Di Milano.
Lloc : Llibreria Sahiri

Dimecres 16 d’abril
 :: 19.30h

Presentació del llibre : Solidaridad obrera y la prensa de raiz ácrata. L’investigador Francisco Madrid, a trav ?s d’aquest llibre fa un esbos del que pordran ser les linies mestres magistrals d’un estudi sobre el moviment obrer español de tendencia anarquista i del propi moviment anarquista, prenent com a fil conductor al propi diari obrer, però també a tot el conglomerat cultural que l’anarquisme va desplegar ales hores i tot desplegant ho ara com ara. Aquest llibre abasta des dels inicis de la premsa obrera decimonomica fins 1939.
Autor:Francisco Madrid.
Ediciones Solidaridad Obrera.
Lloc : Ateneo libertario Al Margen

Dijous 17 d’abril
 :: 19:00h

Presentació del llibre : Memoria anticapitalista y boletines de desorden distro.
Lloc : la mandragora

Divendres 18 d’abril
 :: 18.30h

Presentació del llibre : El anarquismo individualista a españa (1923-1938)
Encara que no es pot parlar d’un individualisme propi en espanya , donada l’abséncia de grans pensadors adscrits a aquest corrent de pensament, el cert és que les idees individualistes tenen una gran presència en el mon llibertari hispá des de la decada dels anys vint i fins al final de la guerra civil.
A càrrec de l’autor:Xavier Diez
Editorial Virus
Lloc : Llibreria Sahiri.

 :: 20.30h
Revista : Salamandra
Periodico : El rapto (observatorio del somnambulismo contemporano)
Autors : Grup surrealista de Madrid. Lloc : Ateneo libertario Al Margen

Dissabte 19 d’abril
 :: 12.30h

Presentació del llibre : Los Invisibles
Los invisibles.
… Ampliar l’ofensiva significa radicalitzar la insubordinació a qualsevol jerarquia exercir la nostra creativitat destructiva contra la societat de l’espectacle sabotejar els cotxes i les mercaderies que sabotegen la nostra vida promoure vagues salvatges… ocupar permanentment les fábriques i els edificis públics organitzar l’autodefensa dels territoris conquerits i endavant amb les fanfarronades… Autor : Nanni Balestrini. A càrrec de l’editorial : Traficantes de Sueños. Lloc : llibreria Sahiri.

 :: 17.00h

Presentació del llibre
La lucha de los sin papeles y la extensión de la ciudadania.
Perspectivas criticas desde Europa y Estados Unidos.
A través de l’estudi d’aquestes mobilitzacions a França, Suissa, Suecia, els Estats Units i Espanya, aquest llibre mostra com les lluites dels sense papers evidencien la doble moral del sistema polìtic… El dret a tenir drets.
Autores : vv.aa
A càrrec de l’editorial Traficantes de Sueños
Lloc : Llibreria Sahiri

 :: 17:00h.
Presentació llibre
Los niñas y los niños primero
A carrec : Jau (bcn).
Edita : Distribuidora Soroll
Lloc : la mandragora.

 :: 19:30h
Presentació del llibre
Estado de Wonderbra.
Entretejiendo narraciones feministas sobre las violencias de genero. com ? Ajuntant veus a un dialeg col·lectiu. Veus que narren les viol ?ncies exercides en la construcció de la nostra identitat generalitzada, dels nostres cossos, de la nostra sexualitat, del nostre lloc en la historia, als mitjans de comunicació, a l’educació… Veus que lluny de parlar des de la victimitzaci ? i infantilització ho fan des del reconeixement de la capacitat d’agéncia de les
protagonistes.
Autoras : Barbara Biglia y Conchi San Martin
Ed Virus.
Lloc : llibreria Sahiri.

 :: 20:00h.
Publicació Ekintza Zuzena.

 :: 20.30h
Presentació del llibre
Egregores o la vida de las civilizaciones … és un recorregut per les diferents civilitzacions, centranse a l’analisi d’una, la civilització cristiana, que d ?na cap a tota l’evolució social d’occident i de la qual preveu la seva proxima disgregació originada ja al segle XVI. A la civilització cristiana que ens a condu’t a un mon inhabitable li succeira una altra capaç d’instaurar un mon per fi hum ?.
Col·lecció Limites
Editorial Octaedro.
A càrrec : Quim, Jose M Rojo i Paco Madrid.
Lloc : Ateneo libertario Al Margen

 :: 11.30h.
Presentació del llibre
Desde abajo y desde afuera.
Proyectiles Estos textos recogen una buena muestra de los temas que ha venido trabajando : desde la cr ?tica muy necesaria del movimiento ciudadanista y antiglobalización (Barcelona).
Entre vallas y flores ?…) al trabajo historico («Octubre asturiano», «Crisis y auge de la autonom ?a obrera»…), de la crítica del leninismo (texto que ya ha sido traducido al ruso), a la lucha contra la nocividad y la apropiación del territorio («Crisis energética», «Alta voracidad», «El aire de la ciudad»…) etc.
Editorial brulot.
A càrrec : Miquel Amoros.

 :: 17h.
Presentació dossier
Psicofarmacos en las prisiones de menores.
Col·lectiu Chinorris
Durante la mostra habra comidas en Sahiri y la Mandrágora. Y vermut y picaeta en Al Margen Cenas en Sahiri.
Muntatje de paradetes divendres 18, dissabte 19 i Diumenge 20.
Placa del Carmen. Valencia.
Ateneo libertario Al Margen. C/ Palma 3
Distribuidora Soroll. C/ Mare Vella 15
Librería Sahiri. C/ Danzas 5
Col·legi Major Rector Peset. Pl horno San Nicolas, 4

8a Mostra del Llibre Anarquista de València