Salida desde la Plaça de sant Agustí, a las 19,00h

No a la jornada de las 65 horas. Por el trabajo digno : no al paro ni a la carestía. No a la directiva de retorn de inmigrantes. La crisis que la paguen los ricos y los bancos.

LA SEVA CRISI SOBRE LES NOSTRES ESQUENES La Directiva de les 65 hores és un dels instruments amb els que l’Europa del capital vol fer-nos pagar la terrible crisi que han provocat banquers i capitalistes a la recerca del màxim benefici. Els governs còmplices de la brutal especulació i de l’enorme enriquiment d’una minoria, s’han llançat ara desesperadament al seu rescat, amb un endeutament públic, que haurem de pagar durant molt temps la classe treballadora amb un deteriorament dels serveis públics. El Govern ha compromès 100.000 milions per a salvar els especuladors. El 8% del PIB ! La seva sortida a la crisi : acomiadaments, atur, atacs als salaris, hipoteques que no es poden pagar, deteriorament dels serveis públics, retallada de les pensions… És el cas dels companys/es de FORD i les empreses auxiliars, de Lladró, Faus-Finsa, Mármol Compac, Dulcesol, Cemex, Saenz Merino, Marina d’Or, la construcció, ceràmica, etc. El capitalisme només coneix una recepta per a eixir de la seva crisi : destruir riquesa, aixafar els nostres drets i augmentar l’explotació fins a recuperar un nivell de beneficis que anime un nou cicle de “prosperitat”… fins a la següent crisi !

CAL TOMBAR LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES

• Perquè pretenen fer-nos retrocedir un segle, en allò conquerit per la classe obrera en 1919 després d’una llarga lluita plena de sacrificis.

• Perquè ataquen una de les majors conquestes sindicals : el dret de la classe treballadora a la representació i la negociació col•lectives, deixant així al treballador individual a mercè de l’empresa.

• Perquè, quan estan enviant milers de treballadors/es a l’atur, en lloc de reduir la jornada (començant per les 35 hores), rebaixar l’edat de jubilació als 60 anys i repartir el treball, de manera que tot el món treballe, pretenen allargar la jornada, provocant més atur.

• Perquè la Directiva és un instrument per a abaratir uns salaris ja devorats per la carestia, comporta un greu increment dels problemes de salut laboral i sinistralitat i fa impossible la conciliació de la vida laboral i la familiar i personal.

• Perquè no és veritat que la Directiva siga una cosa llunyana que no ens afecta. Si s’aprova, l’impacte serà immediat, a pesar que no s’haja traslladat encara a una llei espanyola. La pretensió del capitalisme europeu és ben clara : començar pels països i sectors més desprotegits (com són els precaris i les persones immigrants) i acabar, al cap d’un temps, generalitzant la prolongació de la jornada a les noves generacions.

• Perquè la Directiva és una peça important de l’ofensiva de l’Europa del Capital. Ve de la mà de la Directiva del Retorn contra milions d’immigrants (que són presentats com culpables de l’atur). Una directiva que estableix un termini màxim de detenció de 18 mesos a les persones immigrants, permetent que siga una autoritat administrativa, no un jutge, la que decidesca la seva inclusió en Centres d’Internament d’Estrangers abans de la seva expulsió, i permetent també la detenció i expulsió de menors no acompanyats.

També dels projectes per privatitzar els serveis públics com passa amb el pla Bolonya de privatització de la Universitat ; la Directiva Bolkestein para liberalitzar i privatitzar els serveis públics ; la rebaixa dels impostos als quals més tenen o de la permanent pressió per a allargar l’edat de jubilació i retallar i privatitzar les pensions públiques. Ara acaben de comprometre 2,5 bilions ! per a salvar a la banca. Amb aquestes polítiques la Unió Europea es mostra actualment com un instrument del capitalisme europeu.

FA FALTA UNA MOBILITZACIÓ GENERAL CONTRA LA DIRECTIVA I PERQUÈ LA CRISI LA PAGUEN ELS RICS I ELS BANQUERS Una agressió d’aquesta envergadura exigeix una resposta contundent en tota Europa. Considerem necessària la mobilització del conjunt de la classe treballadora i de la societat en general. La resposta ha de ser la convocatòria d’una vaga general europea de 24 hores per a forçar la retirada de la Directiva. Ens solidaritzem amb els treballadors/es en lluita contra els acomiadaments. Exigim el rebuig dels expedients de regulació (ERO). Ens solidaritzem amb les lluites : contra la privatització de l’ensenyament, contra el pla Bolonya i contra l’aplicació d’Educació per a la Ciutadania que fa el govern de la Generalitat.

Estem per unir les lluites en una lluita comuna. Defensem, davant la gravetat de la situació, la convocatòria d’una VAGA GENERAL per a defensar els nostres llocs de treball i el nostre salaris.

TOTES I TOTS AL CARRER ORGANITZEM LA RESPOSTA

SOLIDARITAT AMB LES LLUITES NO ALS ACOMIADAMENTS NO A LA CARESTIA LA SEUA CRISI, QUE LA PAGUEN ELLS NO A LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES

MANIFESTACIÓ DIJOUS 18 DESEMBRE, 19h. Plaça Sant Agustí, Xàtiva, Colom, Glorieta, Pl. Tetuan i Pl. Temple (València)

La Directiva de les 65 hores és un dels instruments amb els quals l’Europa del capital vol fer-nos pagar la terrible crisi que han provocat banquers i capitalistes.

Convoquen : Confederació General del Treball (CGT), Confederació Nacional del Treball CNT-AIT, Coordinadora Obrera Sindical, Intersindical Valenciana, Bloc d’Estudiants Agermanats BEA, Col.lectiu Autònom de Treballadors, Foro Alternativo de la Inmigración, Red Estatal por los derechos de los inmigrantes REDI, ACSUD-Las Segovias, Assemblea Popular Carraixet, Associació Amistat Cuba “José Martí”, CEDSALA, Col.lectius de Joves Comunistes, Ecologistes en Acció, Esquerra Unida del País Valencià, Cercle Bolivarià de València, Espai Alternatiu, Partit Comunista del País Valencià, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya-PV, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Sodepau, València Solidària, Bloc Jove…


Fuente: Federació Local de CGT València

La crisis : Que la paguen los ricos y los bancos !!